20060629

"Opwaak"

Woensdagavond, prachtig weer, toffe vriendjes, de lucht in!


Passagiers voor vandaag waren Tom en Vanessa. Tom heeft een voorgeschiedenis van vliegangst, maar die heeft hij toch goed overwonnen. Proficiat!
Vanessa woonde vroeger in Opwijk, dus daar moest effe over gevlogen worden. Ik ben niet zo bekend in die buurt, dus zij moest me de weg wijzen. Voor mensen die niet gewoon zijn om de wereld van bovenaf te bekijken kan dat tegen vallen, maar we hebben haar huis en appartement toch gevonden.

Na de "Opwaak" 360 verder door richting Breskens aan de monding van de Schelde. De zee en de Schelde waren al zichtbaar van boven Lokeren. Breskens heeft een wat rare opbouw: een haventje, een dorpje en een "skyline": een stel appartementen op de dijk, zodat het lijkt vanop het water alsof je in New York aankomt. Maar vanuit de lucht is het duidelijk dat het maar "decor" is: achter die rij buildings ligt niks meer: alleen plat Zeeland.
Het bewijs:



De Schelde volgen bij goed weer is leuk: geen termiek, zandbanken afspeuren, wel geen zeehonden te zien. Voor het verdonken land van Saeftinghe terug richting Belgie gedraaid. Van EBAW TWR mochten we direct door richting PORTA, wat er al op wijst dat het rustig is. En kijk: als toetje mochten we over het centrum van de stad vliegen voor een lange final naar RWY 11. De zon stond in de rug, dus prachtig zicht op de (echte) Antwerp skyline met Sinksenfoor!
Het bewijs:


We waren dus duidelijk alleen in de CTR. Ik was dus van plan om na de landing een backtrack aan te vragen: vandaar dat ik wat laag zat en vrij straf remde. En dan komt het albatros-gedrag van de OO-VPE weer naar boven: in de lucht een waar plezier, maar eens op de grond, een pak minder handelbaar. De passagiers vroegen dan ook waarom ik niet gewoon rechtdoor reed op de landingsbaan, ipv dat gezwenk! Swat, negeren en backtracken.
Nog een nadeel van de OO-VPE gevonden: de schakelaars staan niet echt logisch gegroepeerd: alle electronics staan rechts bovenaan het dashboard. Behalve de electric fuel pump: die staat links van onder naast de BATTERY en ENGINE MASTER.

Weeral een toffe vlucht van Verley Airlines!

logbook entry:
date dep dest reg time ldg
28/06/06 EBAW - EBAW OO-VPE 0124 1
Route:
RWY11 DCT KONTI DCT TANGO DCT AFI DCT
BRESKENS DCT NIK DCT DELTA DCT RWY11

0 Reacties:

Reageer!

<< Home