20070501

Niet naar de Opaal kust

Maar wel een alternatief programma uit mijn hoed kunnen toveren!
De passagiers van vandaag wilden graag Cap Griz Nez vanuit de lucht bekijken. Kan ik inkomen: 't ziet er goed uit. Maar helaas zorgde het rare weer voor problemen.
Er lag een onweerszone boven Frankrijk (bleef net te zuiden van de grens). We konden dus wel naar de kust, maar niet naar de franse kust.


Ik had alles goed voorbereid: een extra headset gaan halen bij Jef, kaart van noord Frankrijk bij Geert, navigaties uitgetekend op NavBox.
Een "maar" dus: het weer: we zitten nu al 30 dagen met droogte en dus prima vliegweer, maar net VANDAAG moet er een onweerszone over Frankrijk hangen!
Tja, zeer spijtig: Cap Griz Nez hebben ze nog te goed, maar een mooi alternatief is een rondje "vlieg eens over mijn huis!".
Met graagte! Je moet wel goed weten waar je woont, want ik ben niet bekend met kleine dorpjes in de omgeving van Oudenaarde. Maar wat blijkt: een Tomtom-achtige GPS is superhandig in zulke omstandigheden! Hadden ze zelf bij, en we hebben Horebeke gevonden en gecheckt of de auto nog voor de deur stond.
Op naar de zee! Oostende Approach liet ons binnen, we moesten wel klimmen naar 2000ft voor verkeer dat circuits aan het oefenen was. Het leek niet echt druk aan de kust, toch geen overvolle stranden.
Via Costa door naar de Nederlandse kust. Het was laag water op de Westerschelde zodat de zandbanken mooie patroontjes toonden. Ook het Verdronken Land van Saeftinghe was weer knap om zien.
Pieter heeft er op een van mijn vorige vluchten een mooie foto van genomen.
Nog een rondje boven het gekantelde vrachtschip in de haven, (Ja dat ligt er nog!) en dan zei Antwerp tower "direct runway 11, you're number one."
Met andere woorden : recht over het centrum van de stad, in plaats van linksom over het sportpaleis en de ring. Mooie afsluiter!

Maar zoals gezegd: die opaal kust hebben ze nog te goed!



logbook entry:
date dep dest reg time ldg
29/04/07 EBAW - EBAW OO-VPE 0154 1
route: RWY 11 - TANGO - Oudenaarde - EBOS - COA - Breskens - NIK - Direct RWY 11

Labels:

0 Reacties:

Reageer!

<< Home