20070408

Paris-plage


Dit weekend een daguitstap gemaakt naar het noorden van Frankrijk, samen met collega piloot/clublid Geert Van Lembergen.
Great fun: zo'n trips iets verder weg van Antwerpen zijn toch het plezantste van het pilootje spelen vind ik.
Vorige jaar zijn Geert en ik al eens dezelfde richting uitgevlogen. Toen was het plan om van Antwerpen naar Le Touquet te vliegen. Dat is toen niet gelukt door slecht weer. We zijn er dit keer wel in geslaagd!


Trip 1: Antwerpen EBAW - Le Touquet LFAT (1.30u)
Toffe vlucht via Koksijde en verder de Franse kust gevolgd.
In Gravelines bij Calais moet je uit de buurt blijven van deze kerncentrale, daar zijn de Fransen streng op!

Verderop kom je dan voorbij Cap Griz en Blanc Nez, knap zicht: die kliffen daar zijn bezaaid met putjes, geen idee hoe dat komt. Granaat inslagen uit WOII?
In Le Touquet werden we opgewacht door een marshaller op de fiets!
We hebben daar een omeletje naar binnen gewerkt en zijn terug vertrokken.
De Franse keuken is wat binair vind ik: ofwel heb je careful preparations, elaborate service, critical acclaim, and, most importantly, obsessive attention to detail ofwel krijg je gewoon een ei met frieten en 3 blaadjes sla...
Maar 't was wel lekker.
Trip 2: Le Touquet LFAT - Amiens LFAY (0.54u)
Geert is van daaruit naar Amiens gevlogen. Da's een typische Frans veldje: 1 piste, een pak zevers, geen toren en enkel frans gesproken op de radio. Deed me sterk denken aan Blois(LFOQ) waar we vorig jaar gepasseerd zijn.
De toren is 's middags gewoon gesloten en dan praat je op de radio in het ijle: waar je zit en wat je van plan bent. Op die manier kunnen de piloten rekening houden met elkaar.
Geen toren, dus ook geen landings taksen betalen! Een vriendelijke meneer van de lokale vliegclub liet ons even de PC gebruiken om het weer te checken in Lille en Antwerpen en weg waren we!
Trip 3: Amiens LFAY - Lille Lesquin LFQQ (0.54u)
Ik vloog naar Lille: een luchthaven ter grootte van Charleroi of Oostende: 2 "slurven" om toeristen in te laden en een parkeer plaats voor General Aviation ergens op een vergeten hoekje van de luchthaven. In een lege GA terminal zat een juffrouw haar tijd te vullen. Ze ontving ons landingsgeld, faxte ons vluchtplan naar Antwerpen door en bracht ons dan met haar busje naar de toeristen terminal, waar we iets konden drinken. Zoals gebruikelijk - luchthavens zijn gemaakt om massa's toeristen te verschepen, sport piloten zijn overal uitzonderingen - werden we door allerlei gangen, liften en douane posten gesmokkeld, tot we bij de faxfree shops waren en we wat met de toeristen konden lachen: "hehe! Wij mogen straks ZELF vliegen!"
Na een aardige wandeling terug - het busje was weg - konden we vertrekken. Naast de OO-VPE was ondertussen een rare vogel geland:

Trip 4: Lille Lesquin LFQQ - Antwerpen EBAW (1.06u)
Geert is teruggevlogen naar Antwerpen.
We waren een half uur voor de reservatie afliep terug thuis.

Er zijn al plannen om over een paar maand naar Duitsland, Denemarken of zelfs Zweden te vliegen!
Can't wait!

logbook entry:
date dep dest reg time ldg
07/04/07 EBAW - LFAT OO-VPE 0130 1
07/04/07 LFAT - LFAY OO-VPE 0054 1 (PIC: Geert)
07/04/07 LFAY - LFQQ OO-VPE 0054 1
07/04/07 LFQQ - EBAW OO-VPE 0106 1 (PIC: Geert)

Nog foto's van rare vogels?
Paris-plage

Labels:

0 Reacties:

Reageer!

<< Home